Appelsiinilta, sitruunaisella vivahteella maistuva kakku sopii oivallisesti pääsiäisen herkkupöytään.

Tämä kakku oli halkaisijaltaan 20cm, mutta voit hvyin suurentaa 22cm vuokaan.
Täytteeseen kannattaa silloin käyttää 3dl kermaa, tuorejuustosta sekä rahkasta koko purkin.
1pss Fazerin keksimuruja
75g voita
Sulata voi ja yhdistä keksimuruihin.
Painele muruseos tiiviisti tarjoilualustalle vuoan sisälle.
Kakun voi tehdä kiilteellä tai ilman, jos kuitenkin haluat kiilteen niin ohje on seuraavanlainen:
1,75dl appelsiinimehua (tölkistä,)
0,25dl sitruunamehua
n. 1 tl sokeria, tässäkin kannattaa maistella. Mehuissakin on eroja ja myös jos puristaa mehun tuoreista appelsiineista.
Suolaa ihan pieni ripaus. Tässä ei ole tarkoitus muuta kuin tuoda maut esille.
2 liivatetta
Huom! Pussissa oleva muru on aika isokoikoista, joten jos haluat aivan hienoa, kannattaa muru surauttaa tehosekoittimen kautta.
75g voita
Voit myös käyttää lempikeksejäsi, näin ollen varaa keksejä 175g.
2,5dl kermaa
100g appelsiinirahkaa
50-100g sitruunatuorejuustoa
1 appelsiinin raastettu kuori
puolikkaan appelsiinin mehu
1-2 rkl sitruuna- ja/tai limemehua
tomusokeria maun mukaan
ripaus suolaa
2 liivatetta
Tee näin:
2,5dl kermaa
100g appelsiinirahkaa
50-100g sitruunatuorejuustoa
1 appelsiinin raastettu kuori
puolikkaan appelsiinin mehu
1-2 rkl sitruuna- ja/tai limemehua
tomusokeria maun mukaan
ripaus suolaa
2 liivatetta
Tee näin:
Sulata voi ja yhdistä keksimuruihin.
Painele muruseos tiiviisti tarjoilualustalle vuoan sisälle.
Laita jääkaappiin siksi aikaan kun valmistat täytteen.
Itselläni on käytössä reunavuoka, johon ei kuulu pohjaa ollenkaan joten kasaan kakut aina suoraan tarjoilualustalle.
Irtopohjavuoan omistaja voi käyttää samaa taktiikkaa, jättämällä pohjan pois.
Näin ehkäset keksipohjan murtumisen, kun ei tarviste siirrellä pohjan päältä tarjoilualustalle.
Itselläni on käytössä reunavuoka, johon ei kuulu pohjaa ollenkaan joten kasaan kakut aina suoraan tarjoilualustalle.
Irtopohjavuoan omistaja voi käyttää samaa taktiikkaa, jättämällä pohjan pois.
Näin ehkäset keksipohjan murtumisen, kun ei tarviste siirrellä pohjan päältä tarjoilualustalle.
Valmiin kakun irrottamista reunoista voit helpottaa tomusokeroimalla vuoan sisäpuolelta.
Öljyä ensin vuoka ja sen jälkeen ripottele tomusokeria ja tasaa reunoihin.

Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja yhdistä tuorejuusto-rahkaseoksen kanssa.
Lisää seokseen raastettu appelsiininkuori, sitruunamehu sekä appelsiinimehu.
Voit jättää osan mehusta liivatteiden liuottamiseen.
Makeuta lisäämällä tomusokeri.
Lisäämällä ihan pienen ripauksen suolaa saat maut heräämään ja terävöitymään.
Laita liivateet likoamaan kylmään veteen hetkeksi, n. 3minuttia.
Laita liivateet likoamaan kylmään veteen hetkeksi, n. 3minuttia.
Kuumenna mehu tai vesi ja liuota liivatteet.
Lisää liivateseos jäähtyneenä täytteen joukkoon, sekoittaen kunnolla.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappin yön yli.

Kakun voi tehdä kiilteellä tai ilman, jos kuitenkin haluat kiilteen niin ohje on seuraavanlainen:
1,75dl appelsiinimehua (tölkistä,)
0,25dl sitruunamehua
n. 1 tl sokeria, tässäkin kannattaa maistella. Mehuissakin on eroja ja myös jos puristaa mehun tuoreista appelsiineista.
Suolaa ihan pieni ripaus. Tässä ei ole tarkoitus muuta kuin tuoda maut esille.
2 liivatetta
Sekoita mehut, sokeri, suola yhteen.
Ota ½dl mehua liivatteiden liuottamiseen.
Liota liivatteita kylmässä vedessä, n.3 minuuttia
Kuumenna mehu ja liuota liivateet siihen.
Kaada liivateseos loppumehun joukkoon.
Anna liivateseoksen jäähtyä ennen kakun päälle kaatamista. Kuuma seos voi muuten irrottaa höttöjä täytteestä kiilteen joukkoon.
Anna hyytyä parin tunnin ajan jääkaapissa.
Koristeluun voi vaikka käyttää maitosuklaata, valkosuklaata, suklaamunia, nonparelleja
Koristeluun voi vaikka käyttää maitosuklaata, valkosuklaata, suklaamunia, nonparelleja


Huom! Pussissa oleva muru on aika isokoikoista, joten jos haluat aivan hienoa, kannattaa muru surauttaa tehosekoittimen kautta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti