Ahoy mateys!

Poikasen mielestä parhautta taisi olla, kun rahat olivatkin suklaata ja kapteenin piippu lakua. Isommat ei-niin-poikaset luultavimmin olisivat huolineet arkun täynnä oikeita kultakolikoita ja timantteja sekä muita bling blingejä, mutta eipä se suurikaan harmitus tainut olla vaikka sisältö olikin suklaata tällä kertaa. Ja koska suklaa oli se ainoa vaihtoehto.
Suklainen kakkupohja
Tällä ohjeella tulee n. 20cm pyöreään vuokaan sopiva
75g tummaa suklaata
1dl maitoa
225g ruokosokeria
75g voita, suolaton, huoneen lämpöistä
2 munaa
150g jauhoja
1½ rkl kaakaojauhetta (Van Houten)
½tl leivinjauhetta
½tl ruokasoodaa
Mittaa paksupohjaiseen kattilaan maito, suklaa (paloiteltuna) ja puolet sokerista. Kuumenna ja kiehauta nopeasti. Muista sekoittaa koko ajan! Siirrä sivuun.
vaahdota voi ja jäljelle jäänyt sokeri kuohkeaksi.
Lisää joukkoon munat yksitellen.
Lisää voi-munaseokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Jos suklaaseos on vielä kuumaa, kannattaa se lisätä pienissä erissä taikinaan koko ajan sekoittaen. Itse otan esim. desimitalla kattilasta ja kaada norona taikinan joukkoon.
Paista 160 asteisessa uunissa 30min -->. Kypsyyden pystyy näppärästi testaamaan esim. hammastikulla tökkäämällä tikku kakkuun. Kun tikkuun ei tartu mitään, on kakku kypsä. Jäähdytä.
Itse jäähdytän ja annan pohjan tekeytyä vähintään yhden yön.
Täytteeseen käytin suklaata, tummaa sekä maitoa & vispikermaa, mascarponea ja tuoreita mansikoita.
Kostutukseen maitoa.

Kakun ja kuorrutteen väliin tein tällä kertaa voikreemin ja kreemin joukkoon lisäsin yhden vaniljatangon siemenet.
Kuorrutukseen käytin valkosuklaan makuista massaa. Kuin myös kapteeni, lukko ja arkun "vyöt" tehty samaisesta massasta.
Sekä hieman pastaväriä ja efekivärejä. Kapteeniin vielä reipas lisäys koristejauhetta. Eihän se muuten olisi Kapteeni Kimalle. Tuo menneiden aikojen Suuri merten kauhu! ;)
