sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Tissikakku

Pieni alkuinfo tähän. 
Meillä kestetään ja viljellään aika hurttia huumoria isovanhempienkin toimesta. Joten vaikka oma huumori ei ymmärrä, niin meidän ymmärtää, joten älä turhaan mieltäsi pahoita.
Jos kuitenkin epäilyttää, niin kannattaa sulkea koko juttu ja siirtyä vaikka kurkata näitä ihania kakkusia.



Se tilanne kun saa vapaat kädet kakun ulkonäön suhteen.

Kakku piti sisällään kaakaoon tehdyn kakkupohjan ja täytteenä oli suklaamousse pätkisrouheella.
Kuorrutukseen käytetty sokerimassaa ja tissiliivien reunoihin laitoin syötävä pitsiä.






lauantai 1. marraskuuta 2014

Nimiäiskakku

Kakkupohja oli suklainen ja täytteenä mansikkamousse. Kaulintamassan alla sokerikreemi. Koristeet tehty kukka- ja muotoilumassasta. Tennarit tehty Pionilaakson ohjeilla jotka löytyy täältä → Klik. Kakku väreiltään tahdottiin säpäkämmäksi, joten musta ja pinkki valikoituivat väreiksi. Rockimpaa vivahdetta vauhditti pääkallo.


Kukat meni ympäri kakun sivussa. Muutama pääsi päällekin tennareiden kavereiksi. 



Muutama pieni syötävä timanttikin piti kakkuun laittaa. ;)









tiistai 30. syyskuuta 2014

Nimiäiskakku

Viime viikon sunnuntaina käytiin T:n veljen luona, jonne kakku kainalossa menimme... perheen uusimman tulokkaan kunniaksi. Pikkutyttösen nimiäisiin siis.



Kakku piti sisällään metsämarjatäytteen kaakaokakkupohjalla. Kuorrutus kermavaahtoa ja koristeet tehty kukka- ja muotoilumassasta.
Kakun ulkonäössä toiveissa oli saman suuntainen kuin edellisessä kakussa, jonka tein heidän ensimmäisen tytön nimiäisiin.
Pintaan siis violettia. Tässä kakussa kerma värjätty hyvin haaleaksi violetiksi,  joka kuvatessa harmillisesti lähti harmaan suuntaan menemään.



Ettei kakku olisi ollut pelkkää violettia, niin muutaman kukkasen värjäsin persikan väriseksi. Vaaleanpunaista kun piti välttää. 
Vauva sai peppunsa päällensä kukkasen jonka keskustaan painoin helistimen kuvan. Joka harmillisesti jäi täysin kuvaamatta. Oli ainakin omasta mielestä aika kiva juttu.



Tässä vielä kuva kakusta ennen tarjoilua.


sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Suklainen kakku syksyisellä fiiliksellä

Se kun (parhaimmat?) ideat poksahtaa iltasella mieleen, niin toteuttamaan se pitää alkaa. Joten perjantain myöhäisiltaan kuului kakkupohjan teko. Lauantaina täyttö ja koristeiden teko. Sunnuntaina kuorrutus ja koristelu. Sekä oiva syy tuppautua kyläilemään tuttavaperheen luo. 

Pohjalla on suklainen kakkupohja, täytteenä mansikka-valkosuklaamousse sekä pinnalla suklaakreemi. Koristeet tein muotoilumassasta, jota värjäilin pastaväreillä syksyyn sopivaksi.
Koristeet sai vielä suihkauksen kultaista kimallesprayta. 

Kurkistus kakkuun ennen kuorruttamista. Näitä kuvia en kyllä osaa ottaa. Kiinnostaako edes ketään, miltä se kakku näyttää kuorrutteen alla? :D






Ja voin vannoa ja vakuutta!!! Tää oli ihan älyhyvää.





maanantai 18. elokuuta 2014

Porkkanakakku

Vielä kun illat olivat valoisia ja ulkona tarkeni, niin tuli leivottu yhteen kesäiseen iltaan porkkanakakku.



Porkkanat on oman pihan porkkanoita, kuten kehäkukatkin. 

Ohje löytyi kuinkas muuten, kuin netistä. Eikä ole turhaan kehuttu, mitä kommentteja tuli eri sivuilta luettua. 
Alkuperäinen ohje kulkee nimellä 'Oodi viidelle porkkanalle', eikä suotta! Meinas viedä kielen mennessään maistellessa.






torstai 31. heinäkuuta 2014

Mansikkakakku

Kesän ensimmäinen ja viimeinen mansikkakakku tuoreilla mansikoilla. (Kuulostaapa jotenkin haikealta tuo lause.)  
Tuoreiden mansikoiden saanti vetelee viimeisiä, ja ehdin viime viikolla yhden laatikon hakea tuoreita. Ajatuksena saada muutamat mansikat pakkaseen sekä tehdä SE mansikkakakku.



Vaalea kakkupohja, kostutettuna vaniljamaidolla. Täytteenä mansikoita paljon (!) kermavaahdon kera.
Kerma vaahtoutui kivasti kuumana päivänä, kun tupsautti sekaan vaniljakreemijauhetta.

Kukat ovat oman pihan satoa, niin syötävän suloisia. ;)
Mikäpä sen ihanempaa kuin ulkona auringosta nauttien mutustella maistuvaa mansikkakakkua.


tiistai 29. heinäkuuta 2014

2 x täytekakku eri juhliin.

Nyt on kyllä ollut NIIN mahtavat kelit, että ei oo viitsinyt istua sisällä koneen ääressä ja päivittää blogia. Hankintalistalle kyllä on laitettava läppäri, niin saisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Hyötyä ja huvia.

Muttapa mutta, kolme kakkua, kahdet eri juhlat.

Aloitetaan ensimmäisistä. 
Mansikka-valkosuklaakakut rippijuhliin, joihin oli synttäriä ja hääpäivää sisälletty myöskin mukaan. Kakkuihin toivottiin Usko-Toivo-Rakkaus aihetta ja tälläistä jälkeä syntyi.




Kakut olivat 20 henkilön kakkuja ja kummatkin pitivät sisällään mansikkatäytettä ja valkosuklaatäytettä.
Koristeet tein kukka- ja muotoilumassasta, ei mitään toivoa, että olisivat muuten näillä heinäkuun helteillä kuivuneet. Risti ja ankkuri tuli maalattua metallinhohtoisilla tomuväreillä ja sydän sai maalin lisäksi vaaleanpunaista koristelujauhetta.





Kakut kuorrutin Satin Ice-massalla. Ja niin kuin näkyy, kermavaahto ei ole paras vaihtoehto kuorrutteen alle kesäkuumalla. Helmat märkänä oli kakuilla, sokerikreemiä sen olisi pitänyt olla.
 
***

Toinen kakku oli isäni syntymäpäiville ja no, vannoutunt merimies kun on, niin aihe kakkuunkin valikoitui sen pohjalta.



Tämän kakun pohja oli suklainen ja täytteenä oli kahvia. Liivatetta meni asteen verran liikaa, joten voin vakuuttaa, että purutuntuma olis asteen verran jännempi. :D


  

Koristeet tässä kakussa tehty kukka- ja muotoilumassalla sekä vaahtokarkin makuisella kaulintamassalla. Kuorrutettu myöskin Satin Ice-massalla jonka värjäsin. Tähän kakkuun sitten fiksuna likkana laitoin sokerikreemin massan alle, eikä minkäänlaista kosteushaittaa. JES!












 

tiistai 8. heinäkuuta 2014

Gluteeniton Britakakku & vadelmaleivokset

Alkuperäisiin ohjeisiin jauhot vaihdettu gluteenittomaan.


Britakakku:

pohja:
125g voita
1 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1½ dl jauhoja (Provena, gluteeniton kaurainen jauhoseos)
1tl leivinjauhetta

marenki:
2 valkuaista
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

50g mantelilastuja

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon keltuaiset samalla vatkaten. Lisää keskenään sihdatut ja sekoitetut kuivat aineet maidon kanssa vuorotellen taikinan joukkoon.
Levitä taikina öljytylle leivinpaperille pellin päälle ja esipaista 180°c 10min.

Tällä välillä valmista marenki.


Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun kipon voi kääntää ylösalaisin ja vaahto pysyy kipossa.
Lisää sokeri ja vaniljasokeri valkuaisvaahtoon pienissä erissä kokoajan vatkaten. Valmis marenki on kiiltävää.

Lisää marenki sekä mantelilastut esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä n.15min.

Pohjan voi valmistaa hyvin edellisenä päivänä. Itse säilytin leivinpaperin päällä tarjottimella keittiönpöydällä. 

Ennen täyttöä irrotin pohjan leivinpaperista varovasti ohuella paistolastalla ja leikkasin pituussuunnassa kahtia.
Täytteeksi tuli 1prk vaahdotettua kermavaahtoa, sekä tuoreita mansikoita paloiteltuna.



Vadelmaleivoksiin, oikealta nimeltään friandi otin ohjeen Lunni leipoo blogista ja hieman kun googletin, niin ohjeita tähän ko. reseptiin alkoi löytyä jos jonkinmoista. Se mikä on alkuperäisin, niin ei mitään tietoa. Muodoiltaa pitäisivät kaiketi olla soikeita. 

Eikä omista tullut yhtä sieviä, mitä tuolla Lunnin blogissa, mutta maukkaita ja kosteita olivat. Itselläni vaan taikina haukkasi vadelmat sisuksiinsa, eivätkä jääneet nätisti pilkistimään. 




maanantai 7. heinäkuuta 2014

Kanawrapit

Näiden kanssa omalta osalta työvaiheet olivat aika iisit, kaupasta raaka-aineiden ostaminen ja kääriminen. 
T sai työkseen kaiken siltä väliltä. 
Eipä olisi itsellä ollut aikaakaan, kun samana päivänä tekeytivät Britakakku, vadelmaleivokset sekä kinkku-pekonipiirakat. Unohtamatta täytekakun kuorruttamista.



Joten seuraavanlaisista raaka-aineista tuli tehtyä 30kpl  

Kanawrappeja:


2pkt hunajamarinoiutja kananfileitä
3pkt pehmeänpippurisia kanafileitä
jäävuorisalaattia
paprikaa
makeaa sipulia
1 prk valkosipulimajoneesia (Ideasta kiitos Terhin keittiöön.)
Blå Bandin Hawaii Sauce
5pkt isoja vehnätortilloja 
Santa Marian mausteista Lime Pepper & Pasta Rossa
Muista mausteista ei tietoa

Sekä seuraavana päivänä käyttöön tuli vielä yksi paketti 12kpl pieniä tortillalättyi, joihin samat täytteet, mutta salaatti oli eri. Kanaa olisi siis voinut laittaa huolella isompiin vehnätortilloihin enemmän jotka menivät tarjolle, vaikkakin ei sitä kanaa säästeliäästi muutenkaan laitettu.

Ihan nyt en osaa tarkkaan "työvaiheita" laittaa, mutta hyvin on suuntaa antavat. 

Kanafileet huuhdeltiin hyvin ja maustettiin itse. Paisetttiin pannulla (voissa). Tiedä mitä T taikoi, mutta fileistä tuli aivan mielettömän meheviä ja hyviä. Enkä nyt kehu, ku saman katon alla majaillaan. Itse jos olisin paisto hommiin joutunut, niin veikkaan, että olis tullut kuivakkaa kanasta. Eikä se sopisi ollenkaan!

Kanat viileiksi ja paloiksi.
Tortillat pöydälle ja täytettiin laittamalla kastike, salaatti, kana, paprika sekä sipuli. Tiukka kääräisy ja vielä voipapriin kietaisu. Juhlissa tarjoiltut wrapit halkaistiin keskeltä, joten ne käärin umpipakettiin.
 
Lime Pepper-mauste meni hunajamarinoituihin kanoihin sekä lätyn sisään Hawaii Saucen kanssa.
Pasta Rossa meni pippurikanasiin sekä pääsi kääriytymään valkkarimajoneesin kanssa. Muutama saattoi mennä toisetkin päin, mut kukas sitä laskee? 













torstai 26. kesäkuuta 2014

Lemon curd - sitruunatahna

Ei tarvitse kauppojen hyllyitä vahingossakaan etsiä enään valmista lemon curdia. 
Omin käsin tehty vetää maton alta mennen tullen kauppojen valikoimilta.
Miksiköhän ei oo tämä nainen tajunut aikasemmin itse tätä ihanuutta tehdä?!?

Lemon curd:

1½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
25g voita
100g sokeria
1 muna
1 munan keltuainen

Laita sitruunan mehu, raastettu kuori sekä voi ja sokeri kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes voi ja sokeri sulavat. Nosta kattila levyltä.
Vatkaa munan ja keltuaisen rakenne rikki pienessä astiassa ja kaada kattilaan voimakkaasti vatkaten. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna kunnes seos sakenee. (Itse mittasin mittarilla ja 75 astetta oli mun keitokselle hyvä lämpötila.)
Älä päästä seosta kiehumaan!
Siivilöi sitruunatahna ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. (Itse laitoin purkituksen jälkeen suoraan jääkaappiin.)

Kakkujen väliin ehkä kannattaa ohjeen määrä tuplata.



Sopii ihanasti vohvelin & marjojen kanssa tarjottavaksi. Eipä sillä, tätä voisi laittaa melkein ihan minne vaan. 
Maistuu muuten myös suoraan purkista.


perjantai 13. kesäkuuta 2014

Voileipäkakut lihainen&kalainen

Tänään lähti matkaan kaksi voileipäkakkua. Kuvat on ehkä hieman ankeat, mutta tällä(kin) kertaa mennään tällä. 
Kiireessä napsastu ennen kuljetusta.

Kinkkukakku piti sisällään kinkku- ja meetvurstitäytteet. 
Päällä runsaalla kädellä vihreää, mozzarellapalloja sekä kylmäsavuhärkää ja kylmäsavupaistia.


 
Kalakakku pitäi sisällään lämminsavulohi- ja katkaraputäytteet. 
Koristeluun perusjutut, heviä hitusen vähemmän kuin lihaiseen. Alustat vaan meinasivat loppua kesken, joten reunoille ei koristeita tullut kuin sivuille limenviipaleista.







lauantai 31. toukokuuta 2014

Mango-limejuustokakut

Tänään lähti ylioppilasjuhliin 3x mango-limejuustokakku.
Halkaisijoiltaan olivat 24cm ja toiveissa oli, että riittäisivät 60 henkilölle.


Pohjana sitruunakeksiä, täytteenä mango-limemoussea ja kiilteenä kirpakka limemehu. 
Koristeluun käyin marjoja.

Ihan ei mennyt putkeen yhden kakun kanssa, kun kiillettä lähdin valuttelemaan. Meinasi nimittäin karata kaikki kiilteet pöydälle. En ollut saanut reunakalvoa kiristettyä tarpeeksi kakun reunaan kiinni, mutta onneksi avokki riensi paikalle ja otti tilanteen haltuun teippirullan kanssa. 




Kuvat otettu ulkona ja sisällä. Olin kamerani kanssa hieman jälkijunassa ja viimeiset kuvat nappasin, kun noutaja saapui pihaan. 




Okein paljon onnea tuoreelle ylioppilaalle ja toivottavasti kakut maistuivat. :)

maanantai 19. toukokuuta 2014

Raparperimehu

Eilen keitin raparperimehua tekeytymään ja tänään päästiin tätä ihanaa juomaa juomaan. 
Osasikin olla ihanaa, kun istui varjossa ja lasissa omatekoista raparperimehua jääkylmänä.

Melkein helpointa mehuntekoa mitä voi olla. 
On on.

Etiketit askartelin nopeasti paperisista muffinivuoista, paperista ja pitsinarusta.


Lasipurkkiin 2 litraa pilkottuja raparperinvarsia, 1kg sokeria ja 2 litraa keitettyä vettä + reilu teelusikallinen sitruunahappoa. Sekoitetaan ja annetaan tekeytyä vuorokausi huoneenlämmössä, jonka jälkeen siivilöidään pulloihin.






Nautitaan vaikka vedellä laimennettuna jääpalojen kera. Sitruuna kivennäisvesi toimii myöskin kivasti tämän mehun laimentajana.

maanantai 12. toukokuuta 2014

Täytekakut eläkeläiselle

Minimiehen toinen vaari vei elämänsä viimeisen työpäivän johdosta kaksi kakkua tarjolle työpaikallensa miltei kuukausi takaperin.
Kakkujen sisältö on hieman hakusessa, mutta voisin veikata, että mansikkaa ainakin oli väleissä. 
Ihan perus kakkupohjat, riittosuus piti olla n. 40hlölle. 






Postin logot tein sokerimassasta.







Mangohyydykekakku

Mummini pyysi, että tekisin kakun äitienpäiväksi ja kun kakulla ei ollut väliä, niin vaihtelun vuoksi päädyin tekemään hyydykekkaun. Niitä tulee tehtyä ihan liian harvoin. 
Mango tosiaan maistui tässä kakussa. 
Ollut pienoinen viha-rakkaussuhde mangoon, mutta viime vuosien ajan on alkanut mango maistumaan enemmän ja enemmän. Sekä hyydykekakkuihin tullut laitettua "vaan" appelsiinia, sitruuna ja limeä, joten vaihtelu tosiaan on virkistävää.