lauantai 30. maaliskuuta 2013

Sitruuna-appelsiini muffinit & porkkanamuffineita

Tänään on uuni ollut kuumana, tein paria eriä muffinitaikinaa. Ihan vaikka sen kunniaksi, että huomenna alkaa kesäaika. Jee! Sitten niitä lämpimiä säitä odotellessa.

Ihan ensiks nappasin Valion sivuilta porkkana-appelsiinimuffinit ohjeen ja Voi pojat!, että tuli hyviä.
Toisen taikinan sävelsin päästä sitruuna-valkosuklaan makuiseksi.





Nämä yksilöt kiikutettiin naapuriin, pienenä pääsiäistervehdyksenä.




Porkkana-aplarimuffinit kuorrutin aplarituorejuusto-kermavaahdolla ja väriä kuorrutteen pintaan tuli spraypulloista. Elintarvike sellaisista. Pienet kukkaset on tehty appelsiininmakuisesta sokerimassasta. 



Sitruuna-valkosuklaamuffinit kuorrutin kermavaahdolla johon laitoin sitruunaa sekä vaniljakreemijauhetta. Sekä värjäsin kuorruteen keltaiseksi.
Päälle ripottelin strösseliä ja kukkasia sitruunanmakuisesta sokerimassasta tehtynä.
Oma suosikkini näistä kahdesta on kyllä porkkanainen versio. Pitää vaan malttaa säästää siskolle maanantaihin muutama kappale... Muah!, niin varmaan.



.

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Valkosipulietanoita ja mansikka-basilikapannacottaa

Viikonloppuna tuli herkuteltua hyvällä ruualla. Alkuruoaksi valkkarietanoita, pääruokana oli gratinoitua lohta ja jälkkäriksi mansikka-basilikapannacottaa.

Pääruoka jäi kuvittamatta, mutta alku- ja jälkiruoista kerkesin nappasemaan muutaman kuvan.

Kattauksessa mentiin vihreällä teemalla ihan alkavan kevään kunniaksi. :) Pöytäliinana toimi pitsiverho johon sai väriä vihreällä kaitaliinalla. Tulppaanit pääsivät ihaniin lyhtyihin jotka Bongasin Keravan Tiimarista -70%/kpl, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, että lähtevätkö mukaan vai ei.








Etanat:










Voin sanoa, että näistä sitten löytyi sitä valkosipulia. Avokkikin seuraavana päivänä kyseli, että paljonko sitä valkosipulia tuli oikein laitettua?, kun poikammekin sille haisi vai pitäisikö sanoa, että tuoksahti, eikä käynyt lähelläkään etanapannuja. :D
Seuraavalla kerralla pitää tehdä sinihomejuustoetanoita... vesi herahtaa kielelle jo pelkästä ajattelusta. Nam.

Mansikka-basilikapannacotta:



Pannacottaan käytin 5dl kuohukermaa, 1 desin hyytelösokeri Multia, noin desin verran silputtua basilikaa ja varmaan saman verran masnikkaa muussattuna. Kiehautin kaikki ainekset kattilassa ja sihtasin valmiin keitoksen kippoihin.
Pannacotta sai kaveriksi vielä oikein sulkaisen palan brownieta.



Oiva lopetus maittavalle aterialle. Mmmmm.