maanantai 25. maaliskuuta 2013

Valkosipulietanoita ja mansikka-basilikapannacottaa

Viikonloppuna tuli herkuteltua hyvällä ruualla. Alkuruoaksi valkkarietanoita, pääruokana oli gratinoitua lohta ja jälkkäriksi mansikka-basilikapannacottaa.

Pääruoka jäi kuvittamatta, mutta alku- ja jälkiruoista kerkesin nappasemaan muutaman kuvan.

Kattauksessa mentiin vihreällä teemalla ihan alkavan kevään kunniaksi. :) Pöytäliinana toimi pitsiverho johon sai väriä vihreällä kaitaliinalla. Tulppaanit pääsivät ihaniin lyhtyihin jotka Bongasin Keravan Tiimarista -70%/kpl, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, että lähtevätkö mukaan vai ei.








Etanat:










Voin sanoa, että näistä sitten löytyi sitä valkosipulia. Avokkikin seuraavana päivänä kyseli, että paljonko sitä valkosipulia tuli oikein laitettua?, kun poikammekin sille haisi vai pitäisikö sanoa, että tuoksahti, eikä käynyt lähelläkään etanapannuja. :D
Seuraavalla kerralla pitää tehdä sinihomejuustoetanoita... vesi herahtaa kielelle jo pelkästä ajattelusta. Nam.

Mansikka-basilikapannacotta:



Pannacottaan käytin 5dl kuohukermaa, 1 desin hyytelösokeri Multia, noin desin verran silputtua basilikaa ja varmaan saman verran masnikkaa muussattuna. Kiehautin kaikki ainekset kattilassa ja sihtasin valmiin keitoksen kippoihin.
Pannacotta sai kaveriksi vielä oikein sulkaisen palan brownieta.



Oiva lopetus maittavalle aterialle. Mmmmm.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti