Täytettyjä jalapenoja on tehnyt mieli itse kokoeilla jo piiiiitkän aikaa, mutta mutta. (Aina löytyy se mutta.) Pari viikkoa sitten otin itseäni niskasta kiinni ja päätin näitä herkkuja kokeilla.
Ja mikä armoton metsästäminen olikaan, että näitä löytyi! Uskomatonta suorastaan.

Leikkasin jaöapenoista kannat pois ja isoimpien tyhjentämiseen siemenistä käytin omenaporaa ja itsepäisempien siemenien irrottamiseen käytin teelusikan vartta jolla sai nätisti kaverrettua ilman, että jalapenot olisivat menneet rikki.

Täytteeseen meni cheddaria, koskenlaskijaa (sitä voimakasta)ja hieman ohensin maidolla. Survaimella sursur ja naminami-juustotäyte oli valmis.
Juustot jalapenojen sisään ja leivittämään. Ensimmäisessä kulhossa vehnäjauhoja, toisessa kananmunaa ja kolmannessa korppujauhoja.

Öljy kattilan pohjalle lämpiämään ja 175 astetta kun näytti lämpömittari, niin ei muutakuin paistamaan.
Tosin pieni vika näissä oli: Suoraan paistettuna jäivät hieman koviksi, joten olisiko hetken keittäminen tai höyryttäminen auttanut asiaan?

Juustomössöä tuli tehtyä hieman liikaa, niin kokeiltiin tehdä juustopalleroita samaan hikeen ja Voi Pojat! hyviä olivat. Pelkona oli, että lähtevät juustot kävelemään, mutta kaksinkertainen leivitys auttoi ja pallerot pysyivät palleroina.