Synttäriteemalla tuli tehtyä myöskin dinoja suklaisella kuppikakkutaikinalla.
Ohjetta kylläkään ei ole, kun tuli randominan napattua netistä. Tosin ei ehkä paras mahdollinen ohje, mutta tekovaiheessa tajunut, että olisi voinut hieman muokkailla.
Pannua tuli paukuteltua, mutta ilmakuplat jäivät sitkeesti sinnittelemään kolojen pohjalle. Rasittavaa!
Meillä oli riesanamme joku himputin tauti ja pikkumiehen synttäreitä jouduttiin viikolla siirtämään alkuperäisestä ajatuksesta. Kuumeessa ja sohvanpohjalla lojuamassa kävi kaikki vuorollaan.
Tänä viikonloppu vihdoinkin päästiin on kakkuttelemaan ja kahvittelemaan.
Dinosauruskakkua toivoi synttärisankarimme ja no sen tapaisen sain kyhättyä kasaan. Sankari ainakin oli ulkonäköön tyytyväinen.
Se kyllä itseään aina ihmetyttää, että vaikka tiettäisi kuinka ajoissa tahansa ja aikaakin olisi tehdä, niin EI!, sitä silti huomaa aina istuvansa puolita öin keittiön pöydän äärellä tekemässä kakkua. Ja ihmettelemässä, että miksi ei tullut tehtyä ajoissa päiväsaikaan. Tosin myöhäinen ilta on kyllä aika mahtavaa aikaa, kun kämppä hiljaisena ja saa vain keskittyä siihen omaan touhuamiseen.
Pohjana ihan perus sokerikakkupohja. Täytteinä päärynämousse + päärynäpaloja & banaanimousse. Kostutukseen meni sitruslimpparia.
Kuorrutukseen ja yksityiskohtiin käytin Satin Ice-massaa jota tuli värjättyä toiveiden mukaiseksi.
Pää ja kroppa kuorrutettu erilleen, olisi muuten jääkapin leveys tullut vastaan ja säilöminen mahdottomaksi.
Ystävänpäivä on vasta ensi viikolla, mutta sillon on jo kovat touhut Pikkumiehen syntymäpäiviä varten, joita vietellään ensi lauantaina. Joten otin ja tein pienen aiheeseen sopivan kakkusen hiukka etukäteen.
Leveyttä kakulla 16cm ja leveimmästä kohdasta toiset mokomat. Korkeutta tuli 10cm.
Sisällään kakku pitää sitruunkreemin, josta avokki totesi, 'että maistuu ihan sille sitruunavohvelille ilman sitä vohvelia'. Jep. Hyvää kuulemma oli. Kostutukseen käytin maitoa johon lisäsin hiukan vaniljasokeria.
Pursotukset vispikermaa, joihon sekoitin hieman sitruunanmakuista hyydykejauhetta.
Kansi on mansikan makuista kaulintamassaa, joka on ihan super hyvää!!! Voisi syödä suoraan paketista. Musta sydän on kaulintamssaa myöskin, päälle sivelin efektiväriä, kivasti violettiin taittavaa.
Tosiaan, ensi viikolla pitäisi toden teolla leipoa, tehdä ja touhuta, että päästään viettämään 5-vuotis synttäreitä Dinosaurus aiheella. Eikä vielä minkäänlaista havaintoa, että mitä ja miten. :D No sittenhän sen näkee.
Tämän vuoden ensimmäinen täytekakku tuli saateltua tänään matkaan.
Pohjana sokerikakkupohja, kostutuksena mehua. Kuorrutteen alle laitoin sokerikreemin ja sisällään piti mansikkamoussen kera vadelmien.
Kuorrute ja koristeet on vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa, jota värjäilty vaaleanpunaiseen-pinkkiin.
Kukat tomutin keskustasta keltaisella efektivärillä, sekä pintaan aimo annos kimallesprayta. Muutama sokerihelmikin tuli liimailtua mekkoon koristeeksi.