tiistai 21. heinäkuuta 2015

Voileipäkakku kinkku&meetvursti

Tämän tein isälleni, synttäreidensä johdosta, kunniaksi, takia, vuoksi vaiko pakosta. ;)

Kakussa kahta eri paahtista taikaruista sekä täysjyvää.
Toisessa välissä kinkkua ja toisessa meetvurstia. Näiden kavereina väleissä oli tuorejuustoja, ranskankermaa, paprikaa, masutekurkkua, kurkkua ja mustapippuria.
Kostutus kasvisliemellä. 

Ihanan yksinkertaista ja helppoa, mutta silti NIIN maistuvaa!


Kuorrutus tuorejuusto-ranskankermasekoitusta. 
Koristeena, salaattipenkistämme salaattia ja kehäkukkia. Kurkusta tein lehdet sekä pientä paprika silppua.
Viinirypäleitä olisin tahtonut laittaa päälle, mut olivat tajuttoman pahan makuisia. Siis yök! Joten jätin suosiolla pois.


Pikkukakku meni tarjolle ilman paprikaa ja maustekurkkua.

torstai 2. heinäkuuta 2015

Leipää, Focaccia leipää

Ohje lainattu Liemessä ruokablogista.
Tämän kun tästä olen saanut kirjoitettua, niin taidan painua keittiöön ja laittaa yhden pellillisen focacciaa tulemaan. Niin kovasti alkoi mieli tekemään.

Tätä pääsi maistelemaan ja ihastelemaan isäni ja hänen parempi puolsikonsa ja tykkäsivät kovin. Onneksi.
Ensimmäistä kertaa tein ja täytyy myöntää, että ihan lähimenneisyydessä tätä ei ole syöty.

Ulkonäöllisesti tästä pellillisestä tuli hivenen rouhea. Sekä rosmariinia olisi voinut pienesti olla enemmän.


Mutta nyt menen katsastamaan rosmariinin voinnin pihalla, josko sieltä irtoisi vähän maustetta, vaiko siirrän itseni auringon alle lämmittelemään.

Juhannuksen jälkimainingeissa

Joo joo, juhannus meni jo, mut onneks on kesää vielä jäljellä.

Juhannusaattona herkkuina oli pieni täytekakku ja Pink Lemonade juomaa.


Kakkupohja oli ihan perus vaalea, halkaisijaltaan 16cm. Kostutukseen käytin appelsiini Fantaa, ei ehkä se parhas valinta.

Täyte oli suklainen ja kuorrutus oli kreemiä. Päällä suklaaganachea ja suolapähkinöitä.



Suklaatäyte aika hyvin mukailee Kinuskikissan ohjetta. Tummaa suklaata itse laitoin 150g ja tuorejuusto oli maultaan appelsiinia. Riitti hyvin tämän kakun molempiin väleihin.

Kuorrutukseen käytin ihan perus sokerikreemiä, maustettuna vaniljalla.

Suklaacanagheen ohjeen bongasin Dr. Sugarin blogista, ohjeita näihinkin on miljoonia, mutta tuo vaikutti kivalta ja olikin. En vaan malttanut jäähdyttää ganachea tarpeekis ja pääsi valumaan alas asti reunoilla. Niin ja maitosuklaaseen tein itse, kun sisältö oli tummaa.

Viimeistely suolapähkinöillä ja Tadaa! kakku oli valmis syötäväksi.







¤¤¤HUOM! Limonaatista puuttuvat kuvat puuttuvat, niitä ei löydy mistään.¤¤¤


Pinkkiä limonaatia testailin ensimmäistä kertaa ja hyvää oli, vaikkakin sokerin määrää pitää vähentää seuraavalla kerralla. Oli aika makeaa, tyyliin, et hampaat sulaa suuhun.



Ja koska en laita mitään ylös, niin määrät vähän hakusessa, mutta noin suunnilleen mennään seuraavilla:
1tlk karpalomehua
1tlk Juissin sitruuna-limemehua, kaikissa ohjeissa kyllä mainostetaan käyttämään tuorpuristetun sitruunan mehua. Mä olin laiska ja menin valmiilla.
Sokeria, tätä tosiaan meni mulla liikaa, tosin kun sitruunamehu ei ollu puhdasta sitruuna, niin saattoi vähäsen vaikuttaa makeuteen.
Sitruuna viipaleena ja jäitä
Sekoita mehut ja sokeri keskenään, visko joukkoon sitruunan viipaleet ja jäät. 
Kaada kurkusta alas ja nauti hetkestä.


Doctor Whon TARDIS-kakku rippijuhliin

Tämä kakku matkasi rippijuhliin jo muutama viikko sitten.


Ylemmän kakun täytteinä oli vadelma- ja vaniljamousset ja kostutukseen käytin vaniljasiirappimaitoa. Alemman kakun väleistä löytyi mansikka- ja appelsiinimousset ja kostutus oli appelsiinisiirappia.





TARDIS-koppi on vaahtokarkkimassasta, päällystettynä sokerimassalla.