Joo joo, juhannus meni jo, mut onneks on kesää vielä jäljellä.
Juhannusaattona herkkuina oli pieni täytekakku ja Pink Lemonade juomaa.
Kakkupohja oli ihan perus vaalea, halkaisijaltaan 16cm. Kostutukseen käytin appelsiini Fantaa, ei ehkä se parhas valinta.
Täyte oli suklainen ja kuorrutus oli kreemiä. Päällä suklaaganachea ja suolapähkinöitä.
Suklaatäyte aika hyvin mukailee Kinuskikissan ohjetta. Tummaa suklaata itse laitoin 150g ja tuorejuusto oli maultaan appelsiinia. Riitti hyvin tämän kakun molempiin väleihin.
Kuorrutukseen käytin ihan perus sokerikreemiä, maustettuna vaniljalla.
Suklaacanagheen ohjeen bongasin Dr. Sugarin blogista, ohjeita näihinkin on miljoonia, mutta tuo vaikutti kivalta ja olikin. En vaan malttanut jäähdyttää ganachea tarpeekis ja pääsi valumaan alas asti reunoilla. Niin ja maitosuklaaseen tein itse, kun sisältö oli tummaa.
Viimeistely suolapähkinöillä ja Tadaa! kakku oli valmis syötäväksi.
¤¤¤HUOM! Limonaatista puuttuvat kuvat puuttuvat, niitä ei löydy mistään.¤¤¤
Pinkkiä limonaatia testailin ensimmäistä kertaa ja hyvää oli, vaikkakin sokerin määrää pitää vähentää seuraavalla kerralla. Oli aika makeaa, tyyliin, et hampaat sulaa suuhun.
Ja koska en laita mitään ylös, niin määrät vähän hakusessa, mutta noin suunnilleen mennään seuraavilla:
1tlk karpalomehua
1tlk Juissin sitruuna-limemehua, kaikissa ohjeissa kyllä mainostetaan käyttämään tuorpuristetun sitruunan mehua. Mä olin laiska ja menin valmiilla.
Sokeria, tätä tosiaan meni mulla liikaa, tosin kun sitruunamehu ei ollu puhdasta sitruuna, niin saattoi vähäsen vaikuttaa makeuteen.
Sitruuna viipaleena ja jäitä
Sekoita mehut ja sokeri keskenään, visko joukkoon sitruunan viipaleet ja jäät.
Kaada kurkusta alas ja nauti hetkestä.