perjantai 6. marraskuuta 2015

Muistotilaisuuden kakut

Näistä kakuista ei ole parempia kuvia, kun otettu hetki ennen lähtöä seurakuntatalolle. Sen tiedän, että onneksi ei oo niin justiinsa. 

Sain kunnian tehdä kakut muistotilaisuuteen , jossa myös keittiön puolella hyörin.  
Kuvat ei valitettavasti ole parasta laatuaan, mutta kyllä niistä erottaa, että ne on kakkuja. Tarkennettakoon vielä, että tarjolle tein hyydykekakkuja sekä voileipäkakkuja.


Kinkku sekä lohi.






Hyydykekut viimeistelin paikan päällä, vadelmilla, marenginpalasilla ja kekseillä. Sitruuna ja mustikka oli kakuissa makuina. 







Tule tuuli, tuui purtta vieös
veikkosi venettä! 
Anna juosta puisen purren, 
mennä mäntyisen venehen
saarelle sanattomalle, 
niemelle nimettömälle! 
Eino Leino



Täytekkakku sateenkaarenväreissä

Hah!, tästä piti tulla sellainen kiva syksyn väreissä fiillistellen kakku, muttapa, iskinpä sit astetta kesäisemmät värit kylkeen.

Sisällä piti puolukka- ja kinuskitäytteet. Ohjeet löysin jostain blogista ja ylhäälläkin osoite on jossakin, mutta tähän hätään ei löydy.
Tosin kun tein kirjaimellisesti, mitä ohjeissa sanottiin, jäi täytteet astetta turhan pehmeiks. Onneks ei tarvinnut sokerimassalla alkaa päällystämään, tai olis koko kakku läsähtänyt kasaan. Pientä jännitystä myös ajomatkalle, että löytyykö kasassa vai läjässä.



Tätä tehdessä tajusin, että en oo ennen puolukka-kinuski täytteilläkakkua tehnytkään. Nytpä on tuokin erhe korjttu.



Voileipäkakkuja

Kyllä se niin on, että voileipäkakutkin on sellasta, harvinaista, herkkua, että niitä kun saa syödäkseen, jää täytekakut ihan kakkosiks.

Ekana plakkariin pläjähtää kaverille mennyt lohivoileipäkakku ja kun tuo nakujuttu oli, (onkohan enään?), täytekauissa IN-juttu, oli sitä voikkarikakkuakin samalla tyylillä ees yks tehtävä.

Saanko siis esitellä lohivoileipäkakun nakuna.
-Tadaa.




Lohikakulla jatketaan.
Isovanhemmille meni tämä voileipäkakku. Pieni 15 henkilön kakku ja meinas kesken loppua. Oli kuulemma sen verran hyvää.  


Mummini lempikukka on orvokki, joten niitä saa laitella joka paikkaan. Ei siis mikään huono asia, vaan päin vastoin. 




Viimeisenä pieni porovoileipäkakku. 
Tämän tein tuota avokkiani ajatellen. 




Täytekakkuja

Aloitetaas isäni synttärikakulla. 
Sisälsi valko- ja maitosuklaatäytteet. Nakuna mentiin, joten kakku sai päällensä vain suklaaganachen. Koristeena karkkiputous. Tää oli hyvä juttu, isän mielestä.  



Sit laiteaan taas ihan omaan suuhun tuhottavaks joutunutta kakkua. 
Pohja on suklaata, täyte on suklaata ja nakuna ku mentiin niin ganachekin on suklaata.. Päälle keksiä, marenkia, oman puskan karhunvatukoita ja valkosuklaata.   

          




Viimeisenä kesäkakkua ja taas nakuna. Isovanhemmille synttärikakuks.Yhtään en muista, mitä piti sisällään. Hyvää oli silti. 
Tätäkään kakkua ei kauaa tarvinut säilöä. 




Suklaa kuppikakkuja & mansikka-vaniljaviinereitä

Mikälie päähänpistos, omaan suuhun ja muutama kavereillekin. Ei siis syytä sen kummemin näiden tekoon.

Suklaisia kuppikakkuja Rokcy Road-tyyppisellä päällysteellä. 
-Ohhohhoo, toimii. 




Nää on just sellasii, et näitä ei voi olla syömättä vaan yhtä. Kaks kerrallaan vähintään!


Viineritkin teki hyvin kauppansa. Ei kauaan tarvinut säilöä. Pitivät sisällään vaniljakreemiä ja tuoreita mansikoita. 
Vähän fiilistelyä tarjoilussa, eli päälle tomusokeria ja pikeeriä.




tiistai 21. heinäkuuta 2015

Voileipäkakku kinkku&meetvursti

Tämän tein isälleni, synttäreidensä johdosta, kunniaksi, takia, vuoksi vaiko pakosta. ;)

Kakussa kahta eri paahtista taikaruista sekä täysjyvää.
Toisessa välissä kinkkua ja toisessa meetvurstia. Näiden kavereina väleissä oli tuorejuustoja, ranskankermaa, paprikaa, masutekurkkua, kurkkua ja mustapippuria.
Kostutus kasvisliemellä. 

Ihanan yksinkertaista ja helppoa, mutta silti NIIN maistuvaa!


Kuorrutus tuorejuusto-ranskankermasekoitusta. 
Koristeena, salaattipenkistämme salaattia ja kehäkukkia. Kurkusta tein lehdet sekä pientä paprika silppua.
Viinirypäleitä olisin tahtonut laittaa päälle, mut olivat tajuttoman pahan makuisia. Siis yök! Joten jätin suosiolla pois.


Pikkukakku meni tarjolle ilman paprikaa ja maustekurkkua.

torstai 2. heinäkuuta 2015

Leipää, Focaccia leipää

Ohje lainattu Liemessä ruokablogista.
Tämän kun tästä olen saanut kirjoitettua, niin taidan painua keittiöön ja laittaa yhden pellillisen focacciaa tulemaan. Niin kovasti alkoi mieli tekemään.

Tätä pääsi maistelemaan ja ihastelemaan isäni ja hänen parempi puolsikonsa ja tykkäsivät kovin. Onneksi.
Ensimmäistä kertaa tein ja täytyy myöntää, että ihan lähimenneisyydessä tätä ei ole syöty.

Ulkonäöllisesti tästä pellillisestä tuli hivenen rouhea. Sekä rosmariinia olisi voinut pienesti olla enemmän.


Mutta nyt menen katsastamaan rosmariinin voinnin pihalla, josko sieltä irtoisi vähän maustetta, vaiko siirrän itseni auringon alle lämmittelemään.

Juhannuksen jälkimainingeissa

Joo joo, juhannus meni jo, mut onneks on kesää vielä jäljellä.

Juhannusaattona herkkuina oli pieni täytekakku ja Pink Lemonade juomaa.


Kakkupohja oli ihan perus vaalea, halkaisijaltaan 16cm. Kostutukseen käytin appelsiini Fantaa, ei ehkä se parhas valinta.

Täyte oli suklainen ja kuorrutus oli kreemiä. Päällä suklaaganachea ja suolapähkinöitä.



Suklaatäyte aika hyvin mukailee Kinuskikissan ohjetta. Tummaa suklaata itse laitoin 150g ja tuorejuusto oli maultaan appelsiinia. Riitti hyvin tämän kakun molempiin väleihin.

Kuorrutukseen käytin ihan perus sokerikreemiä, maustettuna vaniljalla.

Suklaacanagheen ohjeen bongasin Dr. Sugarin blogista, ohjeita näihinkin on miljoonia, mutta tuo vaikutti kivalta ja olikin. En vaan malttanut jäähdyttää ganachea tarpeekis ja pääsi valumaan alas asti reunoilla. Niin ja maitosuklaaseen tein itse, kun sisältö oli tummaa.

Viimeistely suolapähkinöillä ja Tadaa! kakku oli valmis syötäväksi.







¤¤¤HUOM! Limonaatista puuttuvat kuvat puuttuvat, niitä ei löydy mistään.¤¤¤


Pinkkiä limonaatia testailin ensimmäistä kertaa ja hyvää oli, vaikkakin sokerin määrää pitää vähentää seuraavalla kerralla. Oli aika makeaa, tyyliin, et hampaat sulaa suuhun.



Ja koska en laita mitään ylös, niin määrät vähän hakusessa, mutta noin suunnilleen mennään seuraavilla:
1tlk karpalomehua
1tlk Juissin sitruuna-limemehua, kaikissa ohjeissa kyllä mainostetaan käyttämään tuorpuristetun sitruunan mehua. Mä olin laiska ja menin valmiilla.
Sokeria, tätä tosiaan meni mulla liikaa, tosin kun sitruunamehu ei ollu puhdasta sitruuna, niin saattoi vähäsen vaikuttaa makeuteen.
Sitruuna viipaleena ja jäitä
Sekoita mehut ja sokeri keskenään, visko joukkoon sitruunan viipaleet ja jäät. 
Kaada kurkusta alas ja nauti hetkestä.


Doctor Whon TARDIS-kakku rippijuhliin

Tämä kakku matkasi rippijuhliin jo muutama viikko sitten.


Ylemmän kakun täytteinä oli vadelma- ja vaniljamousset ja kostutukseen käytin vaniljasiirappimaitoa. Alemman kakun väleistä löytyi mansikka- ja appelsiinimousset ja kostutus oli appelsiinisiirappia.





TARDIS-koppi on vaahtokarkkimassasta, päällystettynä sokerimassalla.







maanantai 8. kesäkuuta 2015

Kastekakku pojalle (gluteeniton&laktoositon)

Tämä kakku lähti pienen pojan ensimmäiseen juhlaan. 

Piti sisällään vadelma- sekä suklaatäytteen.
Pohja tehty perunajauhoihin, kostutus vadelmamehulla.



Päälle koristeeksi tennarit.




Ylioppilaskakkuja, mansikka-lime & vaniljatäytekakut sekä gluteeniton mansikkahyydykekakku

Mä oon NIIN jäljessä näissä mun päivityksissä tänne blogin puolelle...

Nämä kakut tuli tehtyä serkkuni yliopillasjuhliin. Kaksi kakkua ja riittävyys yhteensä 80 henkilölle.


Pohjat olivat tummaa sekä vaaleaa, kostutukseen lime-mansikkamehua.
Kakkuihin valikoitui mansikka-limetäyte ja kaveriksi vaniljatäyte. Pursotukset vispikermaa. Täytekakut olivat laktoosittomia.




Tässä parempi kuva koristeista.



Tein myös gluteenittoman & laktoosittoman hyydykekakun. Maultaan mansikkainen, kaakaokiilteellä. Tämän riittävyys oli 20 henkilölle.






maanantai 11. toukokuuta 2015

Täytekakku äitienpäivään

Tämä kakku maistui appelsiinille ja sen piti olla kastelukannu, mutta ei nyt ihan mennyt nappiin se nokka. Ei mennyt ei.
Tuli tollanen epämääräsen kassin näköinen. Maistu kumminkin hyvälle. Sehän se näissä kakuissa taitaa olla se pääasia. 




Pohjana perus vaaleakakkupohja. Kostutukseen appelsiinisiirappia vedellä jatkettuna. Kuorrutteen alla appelsiinin makuinen sokerikreemi. Kuorrutus sokerimassaa kuin myös kukat.





Appelsiinimousse:
400g appelsiinituorejuustoa
200g sitruunarahkaa
4dl kermaa
kahden appelsiinin raastettu kuori
appelsiinimehua sekä De Kuyper Triple Sec -likööriä
7 liivatelehteä

tomusokeria maun mukaan


Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään. Vaahdota kerma. Kuumenna likööri/appelsiinimehu ja liuota liotetut liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen. Lisää vaahdotettu kermavaahto ja mausta tomusokerilla ja aplarimehulla tarpeen sen vaatiessa. 


Kukkia lähikuvissa, nuo punaiset yrittävät esittää Unikkoja ja valkoiset omenapuun kukkia.



Ruusuihin sentäs olin tyytyväinen, vaikka näidenkin väkertämisestä on ehtinyt kulua tovi. 



tiistai 5. toukokuuta 2015

Dumle-Brookiet

Näitä oli ihan pakko testailla ja OIJOIJOI! Olivat ihan tajuttoman hyviä. Ohjehan on Fazerin sivuilta ja googlaamalla löytyy.
Täräytän ohjeen silti tähän heti ekaks tyrkylle:

Brownietaikina:

100g voita tai margariinia
150g Fazer Tummaa leivontasuklaata
2dl sokeria
½ dl fariinisokeria
3 munaa
2dl vehnäjauhoa
1rkl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
ripaus suolaa

Cookie-taikina:

100g voita tai margariinia
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
½ pussia (110 g) Dumle-makeisia

Tee näin:
Valmista ensin brownietaikina. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Lisää sokerit ja anna seoksen jäähtyä hetki. Lisää kananmunat samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinan joukkoon. Kaada brownietaikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (25 x 30 senttiä) ja laita taikina jääkaappiin noin tunniksi.

Valmista cookietaikina. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva sekä sokerit. Lisää munat samalla sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Saksi tai leikkaa Dumlet paloiksi ja lisää taikinaan. Lusikoi cookie-taikina vuokaan brownietaikinan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 35 minuuttia. Anna brookien jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.



Mulla uuni pääs taas yllättämään tehokkuudella ja Cookie osuus otti hiukka liian tummaks itteensä. Seuraavalla kerralla vahdin ku haukka uuninluukulla. Koska näitähän on pakkopakko tehdä toistekin. 



Nää kyl oli vähän sellaisa, että ei paljoa tarvinnu kerralla ottaa, mut silti kädet oli hamuamassa hetken kuluttua lisää. 



sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Chuggington kääretortut

Kaksi kääretorttua tuli tehtyä tänä viikonloppuna, näihin toive oli Chuggington. Pyyntö tuli kuvan kera, joten siitä mallia koitin parhaani ottaa. Ehkäpä tuo punainen junanen jäi vähän kauas alkuperäisestä, mutta kiva siitä omasta mielestä silti tuli. Sininen taas muistutti paremmin alkuperäistä. 
Paras arvioija näihin oli Hra B 6v. joka tuntee ja todellakin tietää miltä minkäkin junan pitää näyttää. Joten häneltä kun sain hyväksynnän uskalsin huokaista helpotuksesta. :D



Punainen juna (Wilson) piti sisällään unelmatortun ja sininen (Bruno) piti vaalean käärispohjan sekä mansikka-valkosuklaamoussen.
Kuulema saan Hra B:lle tehdä myöskin, tosin hänellä oli toiveena samasta ohjelmasta Vanha Puuhku-Pete. 

maanantai 13. huhtikuuta 2015

Suklaakakku Baby Shower -kutsuille

Tälläinen pieni, makean suklainen kakku meni Baby Shower kutsuille. Koristeluun sain vapaat kädet. 
Tässä vaiheessa voin vannoa ja vakuuttaa, että alkaa aina lyömään tyhjää.




Pohjana on suklainen kakkupohja, välissä sekä päällä vaniljakreemiä ja koko komeus kuorrutettu suklaaganachella. Koristeeksi tuli tehtyä tutti joka sai muutaman kukan kaveriksi. Eikä unohdeta mun surkeita suklaakiekuroita. :D 






sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Suklaa-appelsiini hyydykekakku

Pääsiäinen tuli ja meni ja mä laahaan ajassani jäljessä. 
Tälläinen kakku kumminkin tuli tehtyä ja pariin eri paikkaankin kiikutettua syötäväksi.



Brownie-pohja johon lisäsin pistaasipähkinöitä. Pohjan päällä tumma-/maitosuklaamousse sekä appelsiinimousse. Kiille oli appelsiini-mangomehua. Koristeluun suklaamunia ja valkosuklaata.



Alla olevassa kuvassa on itse virkattu tiskirätti, jonka tein ja vein kera Mingnon-munien viemiseksi. 
Harmikseni en tajunnut ottaa liinasta yksikseen kuvaa. Tiskirättejä kuitenkin on tullut virkattua muutamia lisää jotka odottavat kuvaamista.