Alkuperäisiin ohjeisiin jauhot vaihdettu gluteenittomaan.

pohja:
125g voita
1 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1½ dl jauhoja (Provena, gluteeniton kaurainen jauhoseos)
1tl leivinjauhetta
marenki:
2 valkuaista
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50g mantelilastuja
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon keltuaiset samalla vatkaten. Lisää keskenään sihdatut ja sekoitetut kuivat aineet maidon kanssa vuorotellen taikinan joukkoon.
Levitä taikina öljytylle leivinpaperille pellin päälle ja esipaista 180°c 10min.
Tällä välillä valmista marenki.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun kipon voi kääntää ylösalaisin ja vaahto pysyy kipossa.
Lisää sokeri ja vaniljasokeri valkuaisvaahtoon pienissä erissä kokoajan vatkaten. Valmis marenki on kiiltävää.
Lisää marenki sekä mantelilastut esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä n.15min.
Pohjan voi valmistaa hyvin edellisenä päivänä. Itse säilytin leivinpaperin päällä tarjottimella keittiönpöydällä.
Ennen täyttöä irrotin pohjan leivinpaperista varovasti ohuella paistolastalla ja leikkasin pituussuunnassa kahtia.
Täytteeksi tuli 1prk vaahdotettua kermavaahtoa, sekä tuoreita mansikoita paloiteltuna.

Vadelmaleivoksiin, oikealta nimeltään friandi otin ohjeen Lunni leipoo blogista ja hieman kun googletin, niin ohjeita tähän ko. reseptiin alkoi löytyä jos jonkinmoista. Se mikä on alkuperäisin, niin ei mitään tietoa. Muodoiltaa pitäisivät kaiketi olla soikeita.
Eikä omista tullut yhtä sieviä, mitä tuolla Lunnin blogissa, mutta maukkaita ja kosteita olivat. Itselläni vaan taikina haukkasi vadelmat sisuksiinsa, eivätkä jääneet nätisti pilkistimään.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti