perjantai 27. maaliskuuta 2015

Salmiakkitoffeeta

Tästä hyvästä menee kaikki kunnia T:lle!
Alkoi eilen karkkihammasta kolottamaan ja salmiakkia olis pitänyt olla. Mutta!, kun ei kaapeissa ollut mitään!!! Argh!
Hetken tais harmistuksissaan istua olkkarissa nojatuolissa pää painuksissa, kun yht'äkkiä jostain sai mieleensä, että mulla on pullo salmiakkimixeriä kaapissa. 
Jep, siitä se ajatus sitten lähti.




Alkuperäsen ohjeen tais kurkkia Hellapoliisin sivuita, pienin muunnoksin. Tässäpä T:n suurinpiirtein ja sinnepäin ohje:

2dl ruokakermaa
n.20g voita (Saatto mennä enemmänkin, mut ei paljoo. Älä laita ainakaan vähempää.)
1dl salmiakkimixeriä
2dl sokeria
Halutessasi lisää keittämisen loppuvaiheessa oman maun mukaan sitruunanmehua, niin saat ihan tajuttoman hyvää sitruunatoffeeta. 

Yhdistä aineet paksupohjaiseen kattilaan. 
Keitä n. 30min. miedolla lämmöllä. Sekoittele välillä.
Kaada toffee leivinpaperilla vuorattuun astiaan.
Laita pakkaseen jäähtymään, suunnilleen 20 minuutia riittää.
Leikkaa paloiksi ja syö!

Hyvä konsti toffeen valmiuden testaamiseen on vesilasitesti:
Täytä lasi vedellä, älä piripintaan kuitenkaan. Kun tipautat toffeeta lasiin ja kun pystyt nostamaan sen lasinpohjalta ilman että valuu sormien läpi ja pyörittämään vaikka pienen pallon, on toffee valmista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti