Liian kauan on mennyt siitä, kun tätä ihanuutta on tehty. Avokki muutaman viikon maininnut aina silloin tällöin, että voisinko tehdä ja eilen tein ja tänään tarjoilin.
Hyvää oli!

Pohja:
n. 150g appelsiinipiparkakkujaalta 50g voita (fiiliksellä)
Täyte:
n. 450g mascarponea
2dl vispikermaa
tomusokeria n. 150g
myllystä rouhittua vaniljaa maun mukaan
1dl Bailey's likööriä (taisi mennä hieman enemmänkin)
3 liivatetta
Valmista pohja:
Murskaa piparit esim. pakestapusissa kaulimella paukuttaen.
Sulata voi ja sekoita piparimurskaan.
Painele keksimurska tiiviisti tarjouluastialle tai vuoan pohjalle.
Itse käytän reunavuokaa ja näin pääsee kakut kasaamaan ja tekemään aina suoraan tarjoiluastialle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Valmista täyte:
Laita mascarpone kulhoon ja pehmitä vaikka lusikalla sekoittaen.
Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää mascarponen joukkoon.
Lisää tomusokeri siivilän läpi ja sekoita.
Lisää vanilja.
Kuumenna pieni osa likööristä ja liuota liivatteet siihen.
Kaada kuumennettu neste yhteen lopun liköörin kanssa ja siitä täytteen joukkoon. Sekoita kunnolla ja kaada vuokaan.
Jääkaapiin hyytymään yön yli.

Lumihiutaleet mustasta sokerimassasta, sekä murskasin vielä kakun päälle samaa piparkakkua, kuin mitä pohjassa käytin. Koristelu oli erittäin yskinkertainen ja joskus vährmpi on parempi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti