Kakkupohja oli suklainen ja väleihin meni kahvimousse johon rouhin Fazerinaa mukaan. Kostutukseen vaniljamaitoa. Simppeliä ja hyvää.

Suklainen kakkupohja Ø20cm:
75g tummaa suklaata (pienittynä)
1dl maitoa
225g tummaa ruokosokeria tai fariisinokeria
75g voita
2 munaa (riko rakenne haarukalla)
150g jauhoja
1½ rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
Yhdistä kuivat aineet.
Laita pieneen kattilaan maito, suklaa ja puolet sokerista. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes kiehahtaa. Siirrä kattila levyltä ja anna jäähtyä.
Seuraavaksi vaahdota voi ja jäljellä oleva sokeri.
Lisää munat sokeri-voi vaahtoon.
Lisää kuivat aineet taikinaan.
Lisää viimeisenä suklaaseos varovasti ja pienissä erissä taikinaan.
Kaada taikina vuokaan ja paista 160 asteessa noin 25-30min. tai kunnes esim. hammastikulla kokeiltuna taikinaa ei tartu tikkuun kiinni.

Kakku on kuorrutettu valkosuklaan makuisella sokerimassalla jota värjäsin violetiksi. Koriseet on vaahtokarkinmakuisesta kaulintamassasta.
Taikina käy hyvin myös kuppikakkujen tekoon.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti