lauantai 22. maaliskuuta 2014

Pienesti rockimpi nalle & kakku

Nalle pääsi juhlistamaan ihanan pikkumiehen ensimmäistä syntymäpäivää pienen kakun päällä.



Kakku piti sisällään sitruunaisen täytteen, joka meni jotenkin seuraavanlaisesti:

1prk flora vispiä
½prk Valion Viola vanilja tuorejuustoa
1 limen raastettu kuori + mehu
1 sitruunan mehu
Tomusokeria
4 liivatetta
Tätä samaa saa kuulemma soveltaa kesän lopulla avokin synttärikakkuun, kuulemma. Joten pakko jonnekin ylös kirjoittaa.

Nalle on tehty kaulintamassan ja kukkamassan sekoituksesta.





sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Marshmallow Brownies/ Vaahtokarkki Browniet

-'Siis leivotko sä joka viikonloppu?!?' -'En, mutta kun iskee inspis ni pitää toteuttaa...'

...joten eilen tuli tehtyä Vaahtokarkki Brownieita.



Sulata vesihauteessa 120g voita ja 120g tummaa suklaata (70%)
Vaahdota 150g sokeria ja 2 munaa
Lisää vaahdon joukkoon 75g jauhoja


Lisää suklaaseos taikinaan. Jos vielä tuntuu kuumalta, niin lisää taikinan joukkoon vaikka mittakippoa apuna käyttäen vähän kerralla ohuena nauhana. Ei pääse munat kypsymään. 


Lisää n. 50g vaahtokarkkeja taikinan joukkoon ja sekoita.


Kaada n. 20*20cm  leivinpaperilla vuorattuun (neliö)vuokaan. Paista160 astetta, n. 20min.
Jäähdytä, leikkaa, tarjoile. (Kera ISON lasillisen maitoa.)
Nauti.


maanantai 10. maaliskuuta 2014

Hääpäivän kakku isovanhemmille

Käytiin hieman juhlimassa isovanhempieni hääpäivää viime lauantaina ja todellakin on jo 55. vuosi yhteistä taivalta takana. 

Kakkupohja oli suklainen ja väleihin meni kahvimousse johon rouhin Fazerinaa mukaan. Kostutukseen vaniljamaitoa. Simppeliä ja hyvää.




Suklainen kakkupohja Ø20cm:

75g tummaa suklaata (pienittynä)
1dl maitoa
225g tummaa ruokosokeria tai fariisinokeria
75g voita
2 munaa (riko rakenne haarukalla)
150g jauhoja
1½ rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa

Yhdistä kuivat aineet.
Laita pieneen kattilaan maito, suklaa ja puolet sokerista. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes kiehahtaa. Siirrä kattila levyltä ja anna jäähtyä. 
Seuraavaksi vaahdota voi ja jäljellä oleva sokeri. 
Lisää munat sokeri-voi vaahtoon.
Lisää kuivat aineet taikinaan.
Lisää viimeisenä suklaaseos varovasti ja pienissä erissä taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja paista 160 asteessa noin 25-30min. tai kunnes esim. hammastikulla kokeiltuna taikinaa ei tartu tikkuun kiinni.


Kakku on kuorrutettu valkosuklaan makuisella sokerimassalla jota värjäsin violetiksi. Koriseet on vaahtokarkinmakuisesta kaulintamassasta.

Taikina käy hyvin myös kuppikakkujen tekoon.



 



maanantai 3. maaliskuuta 2014

Muffinit aamupalalle

Viikonlopuna tuli aamupalalle tehtyä muffineita. Nopeeta ja näppärää, eikä tarvitse miettiä vatkaimia. 
Eikä ole mitään ällömakeaa, vaan juuri kiva aamupalalla syötäväksi.



Banaani-vadelmamuffinit 12kpl:

3,75dl täysjyvävehnäjauhoa
1tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
0,6dl hunajaa
1,25dl intiaanisokeria
2,5dl banaania (haarukalla muussattuna)
0,6dl (vanilja)jogurttia
1 muna (haarukalla kevyesti vatkattu)
1,7dl maitoa
1,25dl suklaanappeja (tummaa!)
n. 4dl vadelmia

Sekoita jauhot, ruokasooda ja suola keskenään pieneen kulhoon. Mittaa hunaja ja sokeri toiseen (isompaan) kulhoon, sekoita hyvin ja koita saada sokeri mahdollisimman hyvin sekoittumaan hunajaan. Lisää hunaja-sokeriseoksen joukkoon banaani, jogurtti ja muna. Lisää jauhoseos vähän kerralla ja varovasti sekoittaen hunaja-banaani-munamössöön. 
Lisää maito vähän kerralla. 
Lisää suklaa.
Viimeiseksi lisää vadelmat, sekoita varovasti ja nopeasti, jotta vadelmat eivät pääsisi värjäämään taikinaa.
Kaada taikina voideltuihin muffinipellin koloihin. 
(Kolon saa täyttää taikinalla kokonaan.)
Paista 160 astetta n.18min 


Maidon kanssa nautittuna melkein parhautta.