maanantai 11. toukokuuta 2015

Täytekakku äitienpäivään

Tämä kakku maistui appelsiinille ja sen piti olla kastelukannu, mutta ei nyt ihan mennyt nappiin se nokka. Ei mennyt ei.
Tuli tollanen epämääräsen kassin näköinen. Maistu kumminkin hyvälle. Sehän se näissä kakuissa taitaa olla se pääasia. 




Pohjana perus vaaleakakkupohja. Kostutukseen appelsiinisiirappia vedellä jatkettuna. Kuorrutteen alla appelsiinin makuinen sokerikreemi. Kuorrutus sokerimassaa kuin myös kukat.





Appelsiinimousse:
400g appelsiinituorejuustoa
200g sitruunarahkaa
4dl kermaa
kahden appelsiinin raastettu kuori
appelsiinimehua sekä De Kuyper Triple Sec -likööriä
7 liivatelehteä

tomusokeria maun mukaan


Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään. Vaahdota kerma. Kuumenna likööri/appelsiinimehu ja liuota liotetut liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen. Lisää vaahdotettu kermavaahto ja mausta tomusokerilla ja aplarimehulla tarpeen sen vaatiessa. 


Kukkia lähikuvissa, nuo punaiset yrittävät esittää Unikkoja ja valkoiset omenapuun kukkia.



Ruusuihin sentäs olin tyytyväinen, vaikka näidenkin väkertämisestä on ehtinyt kulua tovi. 



tiistai 5. toukokuuta 2015

Dumle-Brookiet

Näitä oli ihan pakko testailla ja OIJOIJOI! Olivat ihan tajuttoman hyviä. Ohjehan on Fazerin sivuilta ja googlaamalla löytyy.
Täräytän ohjeen silti tähän heti ekaks tyrkylle:

Brownietaikina:

100g voita tai margariinia
150g Fazer Tummaa leivontasuklaata
2dl sokeria
½ dl fariinisokeria
3 munaa
2dl vehnäjauhoa
1rkl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
ripaus suolaa

Cookie-taikina:

100g voita tai margariinia
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
½ pussia (110 g) Dumle-makeisia

Tee näin:
Valmista ensin brownietaikina. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Lisää sokerit ja anna seoksen jäähtyä hetki. Lisää kananmunat samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinan joukkoon. Kaada brownietaikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (25 x 30 senttiä) ja laita taikina jääkaappiin noin tunniksi.

Valmista cookietaikina. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva sekä sokerit. Lisää munat samalla sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Saksi tai leikkaa Dumlet paloiksi ja lisää taikinaan. Lusikoi cookie-taikina vuokaan brownietaikinan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 35 minuuttia. Anna brookien jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.



Mulla uuni pääs taas yllättämään tehokkuudella ja Cookie osuus otti hiukka liian tummaks itteensä. Seuraavalla kerralla vahdin ku haukka uuninluukulla. Koska näitähän on pakkopakko tehdä toistekin. 



Nää kyl oli vähän sellaisa, että ei paljoa tarvinnu kerralla ottaa, mut silti kädet oli hamuamassa hetken kuluttua lisää. 



sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Chuggington kääretortut

Kaksi kääretorttua tuli tehtyä tänä viikonloppuna, näihin toive oli Chuggington. Pyyntö tuli kuvan kera, joten siitä mallia koitin parhaani ottaa. Ehkäpä tuo punainen junanen jäi vähän kauas alkuperäisestä, mutta kiva siitä omasta mielestä silti tuli. Sininen taas muistutti paremmin alkuperäistä. 
Paras arvioija näihin oli Hra B 6v. joka tuntee ja todellakin tietää miltä minkäkin junan pitää näyttää. Joten häneltä kun sain hyväksynnän uskalsin huokaista helpotuksesta. :D



Punainen juna (Wilson) piti sisällään unelmatortun ja sininen (Bruno) piti vaalean käärispohjan sekä mansikka-valkosuklaamoussen.
Kuulema saan Hra B:lle tehdä myöskin, tosin hänellä oli toiveena samasta ohjelmasta Vanha Puuhku-Pete.