torstai 26. kesäkuuta 2014

Lemon curd - sitruunatahna

Ei tarvitse kauppojen hyllyitä vahingossakaan etsiä enään valmista lemon curdia. 
Omin käsin tehty vetää maton alta mennen tullen kauppojen valikoimilta.
Miksiköhän ei oo tämä nainen tajunut aikasemmin itse tätä ihanuutta tehdä?!?

Lemon curd:

1½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
25g voita
100g sokeria
1 muna
1 munan keltuainen

Laita sitruunan mehu, raastettu kuori sekä voi ja sokeri kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes voi ja sokeri sulavat. Nosta kattila levyltä.
Vatkaa munan ja keltuaisen rakenne rikki pienessä astiassa ja kaada kattilaan voimakkaasti vatkaten. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna kunnes seos sakenee. (Itse mittasin mittarilla ja 75 astetta oli mun keitokselle hyvä lämpötila.)
Älä päästä seosta kiehumaan!
Siivilöi sitruunatahna ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. (Itse laitoin purkituksen jälkeen suoraan jääkaappiin.)

Kakkujen väliin ehkä kannattaa ohjeen määrä tuplata.



Sopii ihanasti vohvelin & marjojen kanssa tarjottavaksi. Eipä sillä, tätä voisi laittaa melkein ihan minne vaan. 
Maistuu muuten myös suoraan purkista.


perjantai 13. kesäkuuta 2014

Voileipäkakut lihainen&kalainen

Tänään lähti matkaan kaksi voileipäkakkua. Kuvat on ehkä hieman ankeat, mutta tällä(kin) kertaa mennään tällä. 
Kiireessä napsastu ennen kuljetusta.

Kinkkukakku piti sisällään kinkku- ja meetvurstitäytteet. 
Päällä runsaalla kädellä vihreää, mozzarellapalloja sekä kylmäsavuhärkää ja kylmäsavupaistia.


 
Kalakakku pitäi sisällään lämminsavulohi- ja katkaraputäytteet. 
Koristeluun perusjutut, heviä hitusen vähemmän kuin lihaiseen. Alustat vaan meinasivat loppua kesken, joten reunoille ei koristeita tullut kuin sivuille limenviipaleista.