maanantai 9. joulukuuta 2013

Fiilistelyä, joulun nimittäin

Kohta se joulukin on, alkaa tuntumaan, että tänä vuonna humpsahtaa joulu ohi ennenkuin on itsekään sisäistänyt koko asiaa. Tiedä sitten mistä johtuu, mutta kovin ainakin kärryillä yritän pysyä. Piprui joutuu varmaan kohta paistamaan lisää, kun purkin pohjalla enää muutama edelliseltä kerralta jäljellä. Poitsun taidon näytteitä muutaman kuvan verran.




Pikeeri:
kananmunan valkuainen
tomusokeria
1-3 tippaa sitruunamehua, itsellä lorahti hieman enemmäkin, joten suojaamisen kanssa sai olla tarkkana, ettei jämähtänyt ihan heti.




Avokkikin sai inspiraation:




Hyasinttejakin sain vihdoin kaupasta kotiin.




Sanomalehti toimii mullan korvikkeena, kun eiväthän nuo sitä multaa niinkään tarvitse. 




Itsenäisyyspäivän juustokakku


 Oltiin isälläni itsenäisyyspäivänä ja ruokailtiin masut killillemme mm. villisikaa bataattiperunamuusin kera. Kuvia ei tullut otettua alku- eikä pääruoista, kun ei tuo näytteille laitto ja kattaus hirveästi ketään oikein kiinnosta... eikä sitä kehtaa oikein istekään olla tuuttelemassa ja jarruttelemassa, kun olen ainoa joka kameran kanssa tykkää kikkailla ja kuvia bloggailla.

Meidän porukalta jäi kakku maistelematta, mutta kuulema hyvää oli. Tosin vanha tuttuhan tuo oli, kun tein Bailey's juustokakun.





 Pursotukset tein sinisestä Candy Meltsistä jota vähän tummensin vielä sinisellä jauhevärillä. Timantit tuli tehtyä isomaltoosiasta jonka värjäsin pastavärillä,  hieman ottivat itseensä jääkaapissa olosta ja pinta muuttui kiiltävästä mattaiseksi.



 Suomi tuli tehtyä sokerimassasta joka sai reippaan ripauksen kimalletta.

Näppärästi tuli napsittua peräti kaksi julkaisukelpoista kuvaa, mutta parempi sekin, kuin ei yhtään.