sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Suklainen veturi(kuiva)kakku


Tsuku-tsuku-tuut-tuut.



Viikonloppuna tuli tehtyä kaikenlaista ja tämä tuli tehtyä poikasen toiveesta. Pitää vissiin terästäytyä tällä rintamalla, niin ei menisi ohjeiden arpomiseen niin kauan aikaa. Miljoona kuivakakun ohjetta, mutta harvemmin mitään taivaallista tullut vastaan. Ehkäpä siis pitäisi alkaa hieman testailemaan ja soveltamaan enemmän. 
(Ehkä.)






Ihan ensimmäisenä kun kippasin kakun vuoasta, niin tajusin, että en kopistellut ollenkaan vuokaa, joten ilmakuplat jäivät kivasti pohjalle. Höh. No jos sitä seuraavalla kerralla muistaa.



Tämän kakun tein vuoan mukana tulleella ohjeella, kun en jaksanut sen kuumein päätäni alkaa resepteillä vaivaamaan ja pakkohan se on ainakin kerran tehdä ns. alkuperäisohjeen mukaan. 

Joten tässä ohje, olkaat hyvät:

1 cup maitoa
4 palaa leivontasuklaata - nakkasin 8 palaa Maraboun minttukrokanttia
1½ cups sokeria
1/3 cup voita, huoneenlämpöistä
2 munaa
1tl vanilja-aromia
2 3/4 cups jauhoja
1½tl leivinjauhetta
½tl suolaa
½ cup pieniä suklaanappeja

Laita uuni lämpeämään 160 asteeseen.

Voitele ja jauhot vuoka.

Laita maito ja suklaa kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on täysin sulannut. Siirrä levytlä pois jäähtymään.
Yhdistä isossa kulhossa sokeri, voi, munat ja vanila-aromi ja vaahdota. Lisää jäähtynyt suklaa-maito vaahdon joukkoon ja vatkaa hitaalla muutama minuutti. Lisää jauhot, leivinjauhe ja suola, sekoita kunnolla.
Lisää suklaanapit. Kaada taikina vuokaan ja paist auunin alatasolla n. 45-55 minuuttia. Kypsyyden voi testata esim. hammastikulla. Jäähdytä kakkua vuoassa n.10 minuuttia jonka jälkeen kaada kakku vuoasta pois ja jäähdytä kunnolla. Koristele.

Hyvää tuli, vaikka ihmettelin, että sekoitusvaiheessa olisi pitänyt sen 2 minuuttia aina vatkata. Ja kun omaan vain käsivatkaimen, niin nopeus siinäkin hitaimmillaan on nopea, niin itse en täysiä kaksi minuuttisia vatkaillut.
Vai liekkö vain hifistelyä? No hyvää tulikin vaikka en ihan orjallisesti ohjetta noudattanut.



Kliketi-klak-kliketi-klak




Ruisnapit

Ovat kerrassaan näppärä ja nopea tapa saada jotain pientä suolaista tarjolle, jos vieraan tuloon on ihan liian vähän aikaa.




Näihin käytin Crème Bonjourin tuorejuustoja, chiliä ja arinkokuivattua tomaattia. Päälle serranon kinkkua ja basilikaa. Simppeliä, mutta taatusti maistuvaa. 


perjantai 22. marraskuuta 2013

Baileys juustokakku

Liian kauan on mennyt siitä, kun tätä ihanuutta on tehty. Avokki muutaman viikon maininnut aina silloin tällöin, että voisinko tehdä ja eilen tein ja tänään tarjoilin. 
Hyvää oli!



Pohja:
n. 150g appelsiinipiparkakkuja
alta 50g voita (fiiliksellä)

Täyte:

n. 450g mascarponea
2dl vispikermaa
tomusokeria n. 150g
myllystä rouhittua vaniljaa maun mukaan

1dl Bailey's likööriä (taisi mennä hieman enemmänkin)

3 liivatetta 

Valmista pohja:

Murskaa piparit esim. pakestapusissa kaulimella paukuttaen.
Sulata voi ja sekoita piparimurskaan. 
Painele keksimurska tiiviisti tarjouluastialle tai vuoan pohjalle. 
Itse käytän reunavuokaa ja näin pääsee kakut kasaamaan ja tekemään aina suoraan tarjoiluastialle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.


Valmista täyte:

Laita mascarpone kulhoon ja pehmitä vaikka lusikalla sekoittaen.
Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää mascarponen joukkoon.
Lisää tomusokeri siivilän läpi ja sekoita. 
Lisää vanilja.
Kuumenna pieni osa likööristä ja liuota liivatteet siihen.
Kaada kuumennettu neste yhteen lopun liköörin kanssa ja siitä täytteen joukkoon. Sekoita kunnolla ja kaada vuokaan. 
Jääkaapiin hyytymään yön yli.




Lumihiutaleet mustasta sokerimassasta, sekä murskasin vielä kakun päälle samaa piparkakkua, kuin mitä pohjassa käytin. Koristelu oli erittäin yskinkertainen ja joskus vährmpi on parempi.

tiistai 5. marraskuuta 2013

Halloweenin viettoa

Halloween tuli ja meni ja nyt saa oikein olan takaa keskittyä joulun tuloon. I-H-A-N-A-A!

Mutta jos nyt ainakin tämän postauksen verran malttais mielen pitää aiheessa.



Lepakot kummitustalon kera oli asettunut keittiön oveen, tosin lepakoita lenteli ympäri taloa siellä sun täällä. Kartongista kaikki.





Olohuoneen ikkunaan sain lauman kilttejä kummituksia. 
Maalina toimi piimä. Ensimmäinen kerta kun tätä tuli testailtua. Tosin joutuu varmaan kohta uudelleen testailemaan piimää ikkunaan, jos ei ala lunta satamaan. Ikkunat täyteen lumihiutaleita, niin saa edes jonnekin lunta. Olkookin piimästä tehtyjä.




Kirpparilta löytynyt rämä ankkavalo sai uuden valojohdon ja kuinka sopivasti sopikaan teemaan. 



Aivoissa maistui Pink Lemonade. Muutama lapsi rohkaistui maistelemaankin. 



Tarjolle laitoin vielä mokkapaloja, joissa kuorrutteena oli mikrossa keitetty (kun ei ollut aikaa odotella) kondensoitu maito, mascarponea ja kermavaahtoa. Värjätty pastaväreillä.




Luuragot on tehty suklaamuotilla ja hiukan mullaksi murustelin mokkapalaa pinnalle. 

Red Velvet kakku sai oranssin kuorrutteen ja käytinkin appelsiini tuorjuustoa kuorrutuksessa, toimi aika kivasti.