Tsuku-tsuku-tuut-tuut.
Viikonloppuna tuli tehtyä kaikenlaista ja tämä tuli tehtyä poikasen toiveesta. Pitää vissiin terästäytyä tällä rintamalla, niin ei menisi ohjeiden arpomiseen niin kauan aikaa. Miljoona kuivakakun ohjetta, mutta harvemmin mitään taivaallista tullut vastaan. Ehkäpä siis pitäisi alkaa hieman testailemaan ja soveltamaan enemmän.
(Ehkä.)

Ihan ensimmäisenä kun kippasin kakun vuoasta, niin tajusin, että en kopistellut ollenkaan vuokaa, joten ilmakuplat jäivät kivasti pohjalle. Höh. No jos sitä seuraavalla kerralla muistaa.

Tämän kakun tein vuoan mukana tulleella ohjeella, kun en jaksanut sen kuumein päätäni alkaa resepteillä vaivaamaan ja pakkohan se on ainakin kerran tehdä ns. alkuperäisohjeen mukaan.
Joten tässä ohje, olkaat hyvät:
1 cup maitoa
4 palaa leivontasuklaata - nakkasin 8 palaa Maraboun minttukrokanttia
1½ cups sokeria
1/3 cup voita, huoneenlämpöistä
2 munaa
1tl vanilja-aromia
2 3/4 cups jauhoja
1½tl leivinjauhetta
½tl suolaa
½ cup pieniä suklaanappeja
Laita uuni lämpeämään 160 asteeseen.
Voitele ja jauhot vuoka.
Laita maito ja suklaa kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on täysin sulannut. Siirrä levytlä pois jäähtymään.
Yhdistä isossa kulhossa sokeri, voi, munat ja vanila-aromi ja vaahdota. Lisää jäähtynyt suklaa-maito vaahdon joukkoon ja vatkaa hitaalla muutama minuutti. Lisää jauhot, leivinjauhe ja suola, sekoita kunnolla.
Lisää suklaanapit. Kaada taikina vuokaan ja paist auunin alatasolla n. 45-55 minuuttia. Kypsyyden voi testata esim. hammastikulla. Jäähdytä kakkua vuoassa n.10 minuuttia jonka jälkeen kaada kakku vuoasta pois ja jäähdytä kunnolla. Koristele.
Hyvää tuli, vaikka ihmettelin, että sekoitusvaiheessa olisi pitänyt sen 2 minuuttia aina vatkata. Ja kun omaan vain käsivatkaimen, niin nopeus siinäkin hitaimmillaan on nopea, niin itse en täysiä kaksi minuuttisia vatkaillut.
Vai liekkö vain hifistelyä? No hyvää tulikin vaikka en ihan orjallisesti ohjetta noudattanut.

Kliketi-klak-kliketi-klak